Bambo Cissokho till Onsdagsklubben den 15 maj!!!!

Bambo lutar huvudet bakåtNu är det dags att dansa igen med Bambo Cissokho!

Bambo Cissokho & SABOU är ett nybildat band baserat i Stockholm. Med sin unika blandning av västafrikanska griot-traditioner, reggae-groove, jazz och modern senegalesisk mbalakh är det svårt för publiken att stå still. De västafrikanska slagverken styr musiken och vad som helst kan hända när som helst.
Bambo Cissokho är sångare, slagverkare och kompositör uppväxt i en av västafrikas griot-familjer i Senegal. Han hör till eliten bland västafrikas slagverkare inom västafrikanska griot-traditioner, och hans musik är inspirerad från uppväxten i Senegal och erfarenheter av att lämna allt bakom sig och skapa sig ett helt nytt liv utan att tappa bort sig själv och sina traditioner.

SABOU består av Mischa Grind- slagverk, Kaj Szyszkiewicz- gitarr, John Runefeldt- keyboard, Abdou Cissokho – Kora och Sugar Ray- bas.

Som alltid, gratis och öppet för alla! Vi ses på Café Le Croissant kl 19:00 den 15:e maj!

***
Onsdagsklubben är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK i Skärholmen. Samarbetspartners är Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, ABF Stockholm, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.