MISSA INTE FILMKLUBBEN IKVÄLL!!!

62123189_1252423018246352_1757777788942680064_o

FOLK i Skärholmen presenterar KLIMKLUBBEN #4 den 11 Juni.

I den fjärde och sista filmklubben för terminen visar vi filmen Vinden Blåser Vart den Vill och samtalar sedan med regissören Kim Ekberg.

Vinden Blåser Vart Den Vill / The Wind Bloweth Where it Listeth (100 min med English Subtitles) får vi följa med ett älskande par som kör vilse på landsbygden, vilket leder till deras våldsamma uppbrott. Elma erbjuds uppehälle hos en främmande och mystiskt sammansatt familj, och tar tillfället i akt att försöka slutföra sin stora roman. Hon går emellertid snart vilse i sin egen kreativitet. Detta blir upptakten till en planlös luff genom landet, där hon kommer att träffa på ett antal sökande existenser som mest av allt vill ha det lite trevligt. En socialsurrealistisk road-movie/pilsnerfilm med bibliska övertoner som mediterar kring dikotomin Frihet/Ansvar.

Samtalet kommer ledas av Filmklubbens producenter Sumaiya Syeda och Hannah Wiker Wikström.

Trailer till filmen: https://www.youtube.com/watch?v=gL9fWQNxegY&feature=youtu.be

PROGRAM
18.00 – Dörrar öppnas / fika (vegan alt finnes)
18.30 – Filmstart
20.15 – Samtal med Kim Ekberg
21.00 – Dörrar stängs

Evenemanget är helt Gratis!

Välkomna

***
Filmklubben är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK i Skärholmen. Samarbetspartners är Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, ABF Stockholm, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.