Bossa nova, samba reggae och afrikanska beats utlovas på onsdag!

Gil Felix
Onsdagsklubben kör igång redan nu på onsdag med legenden Gil Felix!
Bossa nova, samba reggae och afrikanska beats utlovas!!!
Gil Felix är en brasiliansk artist med en 25-årig internationell karriär, en bred och eklektisk repertoar med både originella kompositioner och stora hits. Med influenser från Gilberto Gil, Bob Marley, Luis Gonzaga and Fela Kuti innebär Gil Felix framträdanden ett möte mellan den regionala Recôncavo-kulturen och afrikansk musikalitet. 
I Brasilien var han en av reggaens pionjärer och gav 2004 ut plattan ”Galan” med en rad egna reggae-låtar som återlanserades 2019 på albumet ”Jump”. Han har turnerat och spelat på festivaler som Fest’in Bahía och Femadum och dragit fulla arenor i Sao Paolo. Han var från år 2000 och framåt bosatt i Schweiz och spelade på Montreuxfestivalen men också på festivalscenen i övriga Europa.
 
De senaste åren har Gil Felix spelat på klubbar, barer och festivaler framförallt i Skandinavien och visar återigen sin stora bredd från bossanova, över samba reggae till afrikanska beats. Gil Felix lanserar nu worldbeat-låten ”Kanga Musa” för såväl de små som de stora dansgolven, med en briljant text som lär oss om afrikansk och latinamerikansk inverkan på världshistorien fram till idag.
Som alltid, gratis och öppet för alla!
NÄR: Onsdagen den 21 augusti
TID: 19:00-20.30
PLATS: Café Le Croissant

***
Onsdagsklubben är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK i Skärholmen. Samarbetspartners är Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, ABF Stockholm, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.