Ni missar väl inte att FILMKLUBBEN är tillbaka?!!!

FOLK i Skärholmen presenterar: HÖSTPREMIÄR FÖR FILMKLUBBEN!
74445096_1383055978516388_1002327100666937344_n
Som alltid, gratis och öppet för alla!

Efter vårens tematiska filmserie med fokus på Framtida Visionära Strategier presenteras höstens tema Hållbarhet. Under två visningar kommer FILMKLUBBEN presentera filmer och diskussioner kring vad hållbarhet är och kan vara samt hur vi kan applicera hållbarhet på flera olika aspekter i samhället.

Höstens första visning sker måndag den 18e November kl.18 på Röda Korsets Folkhögskola, Bredholmstorget 14 (vi bjuder på fika, filmen börjar 18.30) och vi kommer presentera DAUGHTERS OF THE DUST av JULIE DASH med inbjudna gäster.

’Daughters of the dust’ är den första filmen av en afroamerikansk kvinna som gick upp på bio i USA.
Denna drömska och sensibla film utspelar sig runt 1901 och handlar om tre generationer kvinnor i en bondefamilj som tillhör Gullah folket och slitningar mellan dessa generationer när de förbereder sig för att flytta till fastlandet.
Filmen följer en icke-linjär narrativ struktur med rötter i västafrikansk berättartradition och blev både prisad och kritiserad för detta. Genom att bryta med den västerländska kommersiella filmformen var filmen banbrytande och en del i processen att avslöja de >moderna< kunskapssystemens koloniala rötter, den process som Raymond Williams kallar för >avlärningen<, varigenom vi tillägnar oss förmågan att ifrågasätta inpräglade sanningar.

Programmet är producerat av: Hannah Wiker Wikström och Sumaiya Syeda

***
Filmklubben är en del av projektet KULTUR I CENTRUM som drivs av föreningen FOLK i Skärholmen. Samarbetspartners är Café Le Croissant, Skärholmens Bibliotek, ABF Stockholm, Skärholmens Stadsdelsförvaltning samt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Hela projektet finansieras med stöd av Stockholms stads kulturförvaltning samt kulturrådets nationella satsning ”Kreativa Platser”.