Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Black Sun, White Mountains

januari 24 @ 14:00 januari 29 @ 18:00

Ett poetiskt videoverk om rotlösheten i att vara krigsflykting, bildkollage gjorda av sönderklippta sedlar och ett porträtt av en kvinnlig brandman. Det är några av konstverken som visas i utställningen Black Sun, White Mountains där nio konstnärer ställer ut verk som relaterar till Libanon och med utgångspunkt i hur det är, eller kan vara, att vara ung libanes idag.

Medverkande konstnärer:
Ahmad Ghaddar
Brenda El Rayes
Lara Abi Saber
Mohamad Abdouni
Nour Helou & Afrang Malekian Nordlöf
Myriam Boulos
Perla Elkhoury
Sosi Chamoun

Vernissage: lördag 22 januari, 2022 kl. 14.00—18.00
Utställningsperiod: 22 januari – 19 februari, 2022
Öppettider: måndag-lördag, kl. 14.00—18.00

Utställningen Black Sun, White Mountains är curerad och producerad av konstnären och konstpedagogen George Chamoun, som själv har rötter i Libanon och är bosatt i Skärholmen. Han ser utställningen som en samling verk som förmedlar konstnärernas känslor och tankar om Libanons historia, samtid och framtid.

De senaste decennierna har landet präglats av krig, ekonomisk kris, korruption och politisk oro – något som förvärrats av den senaste tidens pandemi, en närmast overkligt hög inflation och ett missnöje över det politiska etablissemanget efter en enorm explosion i Beiruts hamn som krävde 200 liv och lämnade 300 000 människor hemlösa.
Samtidigt växer en ung och medveten generation upp som ifrågasätter status quo och som vill se förändring, som tröttnat på den politiska elitens nepotism och ignorans och årtionden av krig och generationstrauma.

— — —

Utställningen visas i FOLKs utställningsrum Ateljé SKHLM inne i SKHLM Centrum, mellan Kjell & Company och Deichmann.

Utställningsprogrammet stöds av Kulturrådet och genomförs i samarbete med SKHLM Centrum och ABF Stockholm.

Covid-info: Vi håller oss uppdaterade om Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Enligt rådande restriktioner kan max 22 personer besöka utställningen samtidigt. Handsprit finns till våra besökare och vi desinfekterar publika ytor. Stanna hemma vid symtom eller sjukdom.

Läs mer