Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skärholmens vårsalong 2022

Fredagen den 18 mars kl. 16.00 invigs den andra upplagan av Skärholmens vårsalong i FOLK i Skärholmens utställningsrum Ateljé SKHLM. Årets tema är ”Så nära, men med avstånd till varandra”.

Covid-19-pandemin har skapat en rad sociala och personliga konsekvenser. Genom temat vill vi också reflektera kring hur vi lever i vårt samhälle och är förenade i ett gemenskapssystem – om än långt ifrån varandra.Skärholmens vårsalong är ett led i att i högre grad uppmärksamma lokala konstnärer och ge dem möjlighet att ställa ut i sitt närområde men också att visa på den bredd av konst som produceras om och i Skärholmens stadsdel, inte minst för dess invånare.

Intresset för att delta har varit stort. Slutligen valdes 52 konstverk av 43 konstnärer mellan 20 och 84 år ut av en jury bestående av fem personer från FOLK i Skärholmen. Samtliga konstnärer som ställer ut har lokal förankring i stadsdelen. Bland deltagarna återfinns etablerade konstnärer men också konststudenter, autodidakta konstnärer och personer som har ägnat sig åt konst under många år men aldrig haft möjlighet att ställa ut. Vårsalongen innehåller en stor bredd av uttryck och material: textil, foto, digitala medier, illustrationer, måleri, teckning, videoverk, skulpturer, installationer och keramik.I år anordnar vi även ett antal aktiviteter inom ramen för Skärholmens vårsalong.

På fredagar under utställningsperioden anordnas konstsamtal, då berättar konstnärer som deltar mer ingående om sitt arbete. Vi arrangerar också en workshop.

🗓 Utställningsperiod: 18 mars–30 april
Vernissage: 18 mars kl. 16.00–19.00
⏱ Öppettider: onsdag–söndag kl. 12.00–16.00
📍 Plats: FOLK i Skärholmens utställningsrum Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).

KLICKA HÄR för mer information om utställningen och konstnärerna.