Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hoe Hoe Kiki Ball

11 december, 2021 @ 17:00 21:00

Varmt välkomna till Skärholmens första ball: The Holiday Opulence Eleganza Ball (H.O.E) – en insamlingsgala och festival med jultema till förmån för HBTQI+ ungdomsorganisationen Egalia Skärholmen.

I december bjuder vi in till en tvådagarsfestival med spännande workshops, en paneldiskussion och en storslagen ball. På FOLK kommer det vara dansworkshops och paneldiskussion om ballroomkultur den 10 och 11 december. Under de två dagarna bjuder vi på tre dansworkshops på nybörjarnivå i dansstilarna whacking/punking, vogue femme och old way med internationella koreografer. På lördagseftermiddagen har vi i caféet även en paneldiskussion om ballroomkulturens uppkomst och queera historia med några av våra fantastiska gästdomare. Kvällen avslutas sedan med en storslagen ball på Kulturhuset Skärholmen intill. Festivalen presenteras av Nikos Arapi och Jafar The Superstar. Gästdomare är Mother Silva Angels, Samara, Alyssa Chloé, Father Beck McQueen och Claire Campbell. MC är Typhoon Angels and DJ Loffe.

Länk till registrering för dansworkshop: https://forms.gle/MT77H4ZasyGDReMu7

SCHEMA

Fredag, 10 December

18-19: Whacking/Punking workshop med Alyssa 007 på FOLK

19-20: Vogue Femme workshop med Typhoon Angels på FOLK


Lördag, 11 December

12-13: Old Way workshop med Father Beck McQueen på FOLK

13-14: ”Ballroom – uppkomst, historia och framtiden” paneldiskussion på FOLK

16:00 Dörrarna öppnar till Kulturhuset Skärholmen

17:00  The Hoe Hoe Hoe Kiki Ball på Kulturhuset Skärholmen!


Aktiviteten genomförs i samarbete med FOLK och Egalia Skärholmen samt Kulturhuset Skärholmen med stöd av ABF-Stockholm och Boverket.


Vad är ballroom?

En ball är ett tävlingsevent där man dansar eller går i olika kategorier såsom runway eller dansstilen voguing. Ballroomscenen har sina rötter i Harlem, New Yorks undergroundscen och dateras tillbaka 1920-talet. Den skapades av svarta och latin transkvinnor, queers och dragartister som ett tryggt rum fri från den rasism som de mötte inom den vita festscenen. Inom ballroom utvecklades många nya tävlingskategorier och det blev inte bara ett utrymme för bruna och svarta transkvinnor att åtnjuta gemenskapen, utan även ett plats för att uttrycka och vara fri i sin queera identitet, något som var olagligt på den tiden. The Hoe Hoe Hoe Kiki Ball är ett event som hedrar och för vidare detta kulturarv.

Gratis

Kulturhuset Skärholmen

Bodholmsgången 13
Stockholm, 127 48
Läs mer