Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna till FOLK på scenen 2023!

19 oktober, 2023 @ 19:00 20:00

Upplev höstens första FOLK på scenen-konsert med en intim upplevelse av piano och violin, smaksatt med elektroniska inslag, framfört av de talangfulla artisterna Hara Alonso (SWE/ESP) och Gibrana Cervantes (MX).

🎹 Hara Alonso är en pianist, kompositör och konstnär vars musik kan beskrivas som “sorgsen, sprudlande elektronisk power ambient”, kännetecknad av minimala rytmer, hypnotiska lager och en stark musikalisk närvaro.

Hara är baserad i Stockholm och är inte bara en framstående pianist och kompositör, utan också ljudkonstnär. Hon har utforskat pianots klangliga och performativa möjligheter genom avancerade tekniker, somatiska övningar och signalbehandling. Utöver sin konstnärliga praktik deltar Hara i olika forskningsprojekt vid Stockholms konstnärliga högskola och undervisar även i musikprogrammering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I september 2023 släppte hon sitt senaste soloalbum, “Notions of Hope”, under skivbolaget Piano and Coffee Records. Du kan lyssna på Hara Alonso på Spotify här.

🎻 Gibrana Cervantes, en hyllad mexikansk musiker, violinist, kompositör och improvisatör, är känd för sitt innovativa och experimentella tillvägagångssätt till musik. Hon förenar klassiska och metalinfluenser på ett unikt sätt, och skapar en egen distinkt stil där melodi och brus förenas i känslosamma och eftertänksamma kompositioner.

Gibrana är inte bara en framstående musiker utan också medgrundare och kurator för 316centro i Mexico City, en plats som främjar nya former av ljudkonst i Latinamerika och har blivit en central punkt för kreativitet och experimentation i regionen. Under sin karriär har Gibrana samarbetat med välrenommerade konstnärer som Lori Goldston, Lucrecia Dalt, Mabe Fratti och Concepción Huerta. Hon har nyligen flyttat till London och är redo att släppa sitt efterlängtade debutalbum “¿Cómo pasamos la eternidad?” under skivbolaget Mexican Rarities i augusti 2023. Du kan lyssna på Gibrana Cervantes på Spotify här.

Datum & tid: 19 oktober, kl. 19.00
Adress: FOLK i Skärholmen, Bodholmsgången 15 (framför Skärholmens sim- och idrottshall)
Entré: 50–100 kr

🎟️ Förköp biljetter, KLICKA HÄR

Håll utkik på våra kanaler för ytterligare en konsertkväll i november!


FOLK på scenen genomförs i samarbete med ABF Stockholm, med stöd av Stockholms stad.