2022

2021

Utställning 2022

Välkomna till vernissage av Skärholmen vårsalong 2022

Fredagen den 18 mars kl. 16-19:00 öppnades dörrarna till utställningen.

Utställningsperiod: 18 mars–30 april

Öppettider: onsdag–söndag kl. 12.00–16.00

Plats: FOLK i Skärholmens utställningsrum Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (bredvid Kjell&Company).

Utställning 2021

Den 12-13/3 invigs den första upplagan av Skärholmens vårsalong i Ateljé SKHLM. Initiativtagare och projektledare är Raul Leon Alvarez, konstnär bosatt i Skärholmen. Utställningen genomförs genom Föreningen FOLK med stöd av Kulturrådet. Lokalerna (Ateljé SKHLM) tillhandahålls av SKHLM centrum. Vårsalongen är ett led i att i högre grad uppmärksamma lokala konstnärer och ge dem möjlighet att ställa ut i sitt närområde men också att visa på den bredd av konst som produceras om och i Skärholmens stadsdel, inte minst för dess invånare.

Skärholmen Vårsalong

Raul Leon Alvarez är bosatt i Skärholmen sedan 2011 och arbetar vid sidan om sitt konstnärliga arbete med olika konstprojekt, bland annat som pedagog och handledare. Han har tidigare anordnat utställningar på Kuba, i Mali och i Sverige.

Mer om Raul: https://www.raulsrum.com

Projektet möjliggjordes tack vare samarbetet med Folk i Skärholmen som i sin tur har stöd från Kulturrådet. 

Folk i Skärholmen är en paraplyförening som finns till för dig som är verksam eller bor i Skärholmen. Folk i Skärholmen  tror på fria mötesplatser där människor kan träffas, nätverka, skapa kultur och utvecklas tillsammans.  

Mer om Folk i Skärholmen: https://folkiskarholmen.se

Utställningslokalen Ateljé SKHLM tillhandahålls av SKHLM.

Ateljé SKHLM i Skärholmens Galleria

Öppettider: måndag till fredag: 13.00-17.00

Address: Ateljé SKHLM i Skärholmens Centrum
Bredholmsgatan 4, 127 48 Skärholmen Sweden

Phone: 0766538605
Email: opencall@folkiskarholmen.se

Projektet att anordna en vårsalong i Skärholmen är en dröm som konstnären Raul Leon Alvarez har försökt att genomföra i området under lång tid. Skärholmens vårsalong växte fram ur hans egna erfarenheter av att konstvärlden behöver bli öppnare och mer tillgänglig med utställningsmöjligheter för fler och också utanför city. Konstintresserade i närområdet ska inte behöva åka till city för att uppleva konst och vårsalongen sätter Skärholmen på den konstnärliga kartan för besökare från andra platser. Ambitionen är att Skärholmens Vårsalong blir ett årligt event att se
framemot och att Skärholmen på sikt utvecklas till en konstnärlig referens.