Titel: WHEN WILL RAIN STOP
Teknik: Akvarell, ink
Mått: 30x42cm

Ekaterina Pribytkova

Jag använder idéer om konst som inspiration under den svåraste tiden som vi har i livet. Speciellt under pandemin det blev extra viktigt att hålla den kontakten. Jag hitta mycket inspiration inom konst och jag tror att det än av dem bästa medicinerna som vi har inom oss själva. Förmågan att skapa är det som hjälper oss att överleva.

Jag fokuserar på inre värld och drömmar. Jag vill meddela det med mina verk. Att hålla kontakten mellan inre och yttre hjälper oss att överleva. Jag känner att man idag nedvärderar fantasin och vill bara lyssna på radio. Jag vill vara en konstnär som vill inspirera andra att vara nyfikna på sin egen inre värd och hitta det man behöver inuti.

På bilden med hjärta finns en text på ryska som betyder “när regnet slutar jag kommer att vara här med dig”. Jag tänker att vår statsdel är väldigt mångkulturell och det är viktigt att belysa. Bilden med händerna handlar om förmåga att skapa som vi alla här. Det finns ingen text men jag gjörde min signatur som ett mönster.

Bilden med träd och fågel det är min illustration av fantasin och  hur vi själva kan göra vara vardagar rikare.