Förutom lokaluthyrning bedriver FOLK i Skärholmen egen verksamhet. Fokus för allt vi gör är att stärka det lokala, förankrade fria kulturlivet i Skärholmens stadsdel genom bland annat samtal, konst och annan kreativ verksamhet. Idag bedriver vi verksamheter med fokus på kultur och demokrati.

FOLK på gården

När folket inte kunde ta sig till musiken så tog vi musiken till dem! Sommaren 2020 blev inte som tänkt på grund av pandemin som slog till, från att vi haft storslagna liveband i vårt hus fick vi tänka om. Därför flyttade vi ut musiken – och FOLK på gården blev till. Vi riggade upp och spelade musik utanför olika LSS- och äldreboenden runtom i Skärholmens stadsdel i Stockholm. 

Idag är FOLK på gården en årlig utomhuskonsertserie!

Ateljé SKHLM

Tillsammans med Skärholmens galleria SKHLM bedriver vi galleriet ATELJÉ SKHLM. Platsen är till för dig som är lokal konstnär och vill ställa ut dina verk. Atelje SKHLM är vår utställningsgalleri som vi bedriver tillsammans med SKHLM centrum. Programmet cureras av FOLK och årets program har platsen som övergripande tema. Med en mix av lokala konstnärer, inbjudna konstnärer och en vårsalong kommer all konst som visas i galleriet på något sätt att knyta an till Skärholmen som plats. Såhär hittar du till Ateljé SKHLM

FOLK på scenen

Tidigare Onsdagsklubben har bytt namn och blivit FOLK på scenen som är våra uppskattade livebandkonserter på vår egen scen.

FOLK läser

FOLK läser är ett litteraturprogram som presenteras av FOLK i Skärholmen. Vid varje tillfälle utforskar vi olika teman genom öppna samtal med inbjudna författare. Tillsammans skapar vi ett välkomnande rum där alla kan dela erfarenheter, i relation till både författarnas verk och egna minnen.

Kaffe & konst

Under våra Kaffe & konst-tillfällen tittar vi på och diskuterar aktuell utställning samtidigt som vi tar del av en traditionell kaffeceremoni, därefter avnjuter vi kaffet tillsammans.

Kaffeceremoni (ቡና ማፍላት) är en av de mest välkända delarna av den eritreanska och etiopiska kulturen. Kaffet är rostat på ett speciellt sätt och kaffet serveras i små koppar, man bjuder ofta på popcorn tillsammans med kaffet.

Kaffe & konst är ett återkommande evenemang, och ges cirka en gång i månaden.

127 Forum

127-Forum är en samlingsplattform för civilsamhället. En plattform där civilsamhället tillsammans kan dela på resurser och tillgångar för att kunna stärka vårt lokalområde. Plattformen ska även verka som ett samlingsorgan i området för att kunna stötta föreningslivet och områdets utvecklingsprocesser. Områdesutvecklingen behöver planeras och utföras av oss som bor i området för att tillgodose områdets behov på bästa möjliga sätt. 

127 Forum satte igång hösten 2020 där vi började med att anordna samtalscaféer och workshops med föreläsare, forskare, politiker, tjänstemän och andra relevanta aktörer med syfte att påverka området.

Idag har plattformen utvecklats och släppt talkshowen “Finns i chatten” med spännande samtalsämnen och gäster! HÄR hittar du alla avsnitt av Finns i chatten talkshow samt 127 Forum podcast!

Följ 127 Forums sociala medier:
Instagram 
Youtube
Facebook 

Projektet drivs av Ung Arena, FOLK i Skärholmen, EGALIA i samarbete med ABF Stockholm, med stöd av Delegation mot segregation och MUCF.

finns i chatten folk i skärholmen