Förutom lokaluthyrning bedriver FOLK i Skärholmen egen verksamhet. Fokus för allt vi gör är att stärka det lokala, förankrade fria kulturlivet i Skärholmens stadsdel genom bland annat samtal, konst och annan kreativ verksamhet. Idag bedriver vi verksamheter med fokus på kultur och demokrati.

Onsdagsklubben

Onsdagsklubben är våra uppskattade livebandkonserter på vår egen scen. Varje onsdag har vi haft konserter med artister som Ison & Fille och Falakumbe på scen. P.g.a. pandemin är dessa för tillfället avbokade men vi hoppas kunna bjuda in er till vår intima scen i FOLK-huset inom en snar framtid.

FOLK på gården

Under Coronapandemin kunde vi inte ha våra planerade konserter i huset. Därför tog vi konserterna utomhus på en gård nära dig! Vi har bl.a. hunnit spela utanför gruppboendet i Torvsätra LSS samt i Sätra omsorgsboende. Projektet finansieras av Kulturrådet samt Skärholmens stadsdelsförvaltning. Vi hoppas kunna spela på fler platser under kommande år.

När folket inte kunde ta sig till musiken så tog vi musiken till dem! Sommaren 2020 blev inte som tänkt på grund av pandemin som slog till, från att vi haft storslagna liveband i vårt hus fick vi tänka om. Därför flyttade vi ut musiken – och FOLK på gården blev till. 

Vi riggade upp och spelade musik utanför olika LSS- och äldreboenden runtom i Skärholmens stadsdel i Stockholm. Den här sommaren kommer en konsert snart nära dig. Håll ögonen öppna för vårt sommarprogram som släpps snart!

Här kan du se videon från FOLK på gården 2020 (https://www.youtube.com/watch?v=4zx-HGZQAy4)

Ateljé SKHLM

Tillsammans med Skärholmens galleria SKHLM bedriver vi galleriet ATELJÉ SKHLM. Platsen är till för dig som är lokal konstnär och vill ställa ut dina verk. Atelje SKHLM är vår utställningsgalleri som vi bedriver tillsammans med SKHLM centrum. Programmet cureras av FOLK och årets program har platsen som övergripande tema. Med en mix av lokala konstnärer, inbjudna konstnärer och en vårsalong kommer all konst som visas i galleriet på något sätt att knyta an till Skärholmen som plats.

127 Forum

127-Forum är en samlingsplattform för civilsamhället. En plattform där civilsamhället tillsammans kan dela på resurser och tillgångar för att kunna stärka vårt lokalområde. Plattformen ska även verka som ett samlingsorgan i området för att kunna stötta föreningslivet och områdets utvecklingsprocesser. Områdesutvecklingen behöver planeras och utföras av oss som bor i området för att tillgodose områdets behov på bästa möjliga sätt. 

127 Forum satte igång hösten 2020 där vi började med att anordna samtalscaféer och workshops med föreläsare, forskare, politiker, tjänstemän och andra relevanta aktörer med syfte att påverka området. Idag har plattformen utvecklats och talkshowen “Finns i chatten” är snart ute med spännande samtalsämnen och gäster! 

Följ 127 Forum:

Instagram (https://www.instagram.com/127forum/)
Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCAdSfN3abqhG1y7o4cO-B0g)
Facebook (https://www.facebook.com/127Forum/

Projektet drivs av Ung Arena, FOLK i Skärholmen, EGALIA i samarbete med ABF Stockholm, med stöd av Delegation mot segregation och MUCF.

finns i chatten folk i skärholmen