Ateljé SKHLM

Ateljé SKHLM är ett rum för konst mitt inne i Skärholmens Centrum som drivs av FOLK i samarbete med SKHLM centrum. Här visas konstutställningar, föreställningar och andra kulturaktiviteter med ett lokalt perspektiv i fokus.

Öppettider:
onsdag–söndag, 12–16 

Adress: Ateljé SKHLM ligger inne i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).

Samarbete med FOLK för utställningar

Konstutställningarna i Ateljé SKHLM produceras av FOLK i samarbete med professionella konstnärer eller större grupper/organisationer/föreningar med anknytning till Skärholmens stadsdel.

Vi tar emot projektidéer löpande, men planeringstiden för en utställning i Ateljén är ofta lång (ca 1 år eller mer). Om du vill skicka in en projektidé för en utställning beskriv så detaljerat som möjligt vem/vilka du/ni är, vad utställningen handlar om och varför du/ni vill visa utställningen just i Skärholmen till hej@folkiskarholmen.se. FOLKs verksamhetschef tar beslut om vilka utställningar som visas.

Fler möjligheter att ställa ut konst

Ansök till Skärholmens vårsalong
Open call publiceras i december och pågå fram till februari varje år. Man kan söka med 1-3 verk. Alla med anknytning till Skärholmens stadsdel kan söka, både etablerade och oetablerade konstnärer. Vårsalongen är en av våra mest välbesökta utställningar och en möjlighet att även träffa andra konstnärer som bor i vår stadsdel. Vårsalongen har åldersgräns på 16 år. 

Boka in dig i vårt minigalleri Konstpassagen
Som medlem i FOLK kan du visa upp din konst i entrén till vår lokal på Bodholmsgången 15. Där kan man kan visa ca 10 verk som kan hängas upp på en vägg. Det är en jättebra möjlighet att skapa sin första utställning på eller att synas för alla besökare som kommer till FOLKs lokal dagligen. Utställningar i Konstpassagen pågår under 2 månader och man bokar in sig enligt principen först till kvarn.

Ansök till Konstpassagen genom att mejla: hej@folkiskarholmen.se