Konstverkets titel: Offside
Teknik: Kreativt återbruk/blandteknik/skultptur (papper, textil, lera)
Mått: Bredd 75 cm, Höjd 10 cm, djup 8 cm (ca)

Magdalena Karnebäck, 37 år.

Bor i Sätra. Arbetar som projektledare inom internationellt utvecklingssamarbete. Efter konstutbildning på Helsjöns folkhögskola för snart 20 år sedan har jag ägnat mig åt många olika konstnärliga uttryck, såsom bild och formgivning, textil, måleri och skulptur.

Under senare år har jag intresserat mig alltmer för kreativt återbruk – en dynamisk och tillåtande konstform som utmanar vår föreställning om material, funktion och hållbarhet. Jag har en lustsstyrd inställning till mitt skapande och bjuder gärna in mina barn att delta i processen. Detta syns inte minst under Instagramkontot @systrarpysslar där jag och min syster delar enkla idéer och inspiration.

Om konstverket Offside: Installationen är ett kreativt återbruk av ett gammalt trasigt bordshockeyspel, som jag och mina systrar lekte med på 80-talet. Verket anknyter till gränslandstemat då det illustrerar den flytande gränsen mellan skräp och konst, mellan trasigt och helt, mellan gammalt och nytt. Dessutom utgör de förvandlade spelarna, genom sina nya uttryck, en kommentar till en maskulin ishockeyvärld med begränsande stereotyper. De ursprungliga hockeyspelarna representerade Sveriges och Tjeckoslovakiens landslag, vilket också påminner om att inte heller nationsgränser är konstanta.