Konstverkets titel: karantänkostymen
Teknik: Textil, akrylmåleri 
Mått: ca 50 x 80 cm

Mona Dahl, 62 år.

Bor i Vårberg. Mitt intresse för konst och skapande har funnits med hela livet: Teckning, akvarell, akrylmåleri, textilhantverk

Mitt bidrag ”Karantänkostymen” kom till under en pandemi-bubbla där konsten att överleva blivit en utmaning! Jag har utforskat det surrealistiska kaoset genom min gestaltning utifrån ett klädesplagg: en blå kavaj. Jag har ändrat och lagt till med hjälp av olika tekniker och föremål inom textil och måleri.

Vad händer när alla restriktioner reducerar livet, och (nästan) alla evenemang ställs in? Avbrutna planer.. Som att ha en bruten arm (vilket min kavaj får illustrera med ett rött band som mitella). Vad gör vi med alla våra händer: som inte får göra, inte röra, inte höra publikens applåder. Ett annat exempel på min symbolik är munskyddet som  jag stylat om till dekor på kavajslaget – vi försöker göra det bästa av en svår situation, förhålla oss till olika rekommendationer som förändras över tid..  

Jag vill ändå förmedla litet hopp, genom mitt konstverk. Att kostymen kan få nya fräscha färger, att man kan ana en ny hållbar design i fantasin. Kan vi föreställa oss hur den nya kostymen kommer att att se ut till hösten, eller om ett år?