Verksamhet

Förutom lokaluthyrning bedriver FOLK egen verksamhet. Fokus för allt vi gör är att stärka det lokala, förankrade fria kulturlivet i Skärholmens stadsdel. Vi har tidigare bedrivit projektet Kultur i Centrum finansierat av Kulturrådet i samarbete med Skärholmens Centrum, Biblioteket och tidigare cafét Le croissant. Idag bedriver vi följande egna verksamheter.

Karoo på Onsdagsklubben, foto: Francisco Zambrano

Onsdagsklubben

är vårt uppskattade live-band konserter. Tidigare har vi haft spelningar i cafét Le croissant i skärholmens galleria. Vi har under åren scoutat och öppnat scenen för lokala band och musiker. På scen har vi haft allt från Ison och Fille till svängiga Falakumbe. Inför hösten startar vi upp med våra konserter igen i FOLK-huset. Schema för höstens konserter kommer inom kort. 

Elin Wigh och Emil Brorson på FOLK på gården, foto: Klara Nordqvist

FOLK på gården

Under Coronapandemin kunde vi inte ha våra planerade konserter i huset. Därför tog vi konserterna utomhus på en gård nära dig! Vi har bl.a. hunnit spela utanför gruppboendet i Torvsätra LSS samt i Sätra omsorgsboende. Projektet finansieras av Kulturrådet samt Skärholmens stadsdelsförvaltning. Vi hoppas kunna spela på fler platser under kommande år.

Foto: Mi Tjio

Ateljé SKHLM

Tillsammans med Skärholmens galleria SKHLM bedriver vi galleriet ATELJÉ SKHLM. Platsen är till för dig som är lokal konstnär och vill ställa ut dina verk. Årets utställningar innehåller följande konstnärer: Javier Canelita Herbozo, Terese Bolander, Skärholmens konstförening, Thomas Gunnarsson, Rena Ragimova, Ignacio Lorca Velic samt Bredängsskolan. Hör av dig till oss om du är intresserad av att ställa ut år 2021.