Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Farvash Razavi – Rösterna

augusti 1 @ 08:00 - augusti 31 @ 17:00

Farvash Razavi är konstnär född 1982 i Tehran, Iran. I sitt konstnärskap gestaltar Farvash sin uppväxt genom performance, installationer och nanoteknologi. Hon tar sin avstamp i det kulturella arv som hon upplevt som första generationen iranier i Sverige och genom sin familj. Hennes process bottnar sig i en självcensur som hon beskriver som både medveten och omedveten. Detta gör hon genom att bygga upp subjektiva logiska system som ämnar att undersöka frågor kring identitet och trauman som relaterar till kulturella hedersförtryck av sexualitet, migration och upplevelser av krig.

Tacksamhetsskuld, dissosciation, anpassning och självcensur är återkommande teman i hennes konstnärskap. Kulturkrocken med det svenska samhället ger upphov till kamouflage som överlevnadsstrategi. Därför jobbar Farvash ofta med nanoteknologiska material som är transformation, det vill säga material som byter skepnad och kamouflerar sig genom att ändra färg och form. Materialen reagerar på yttre faktorer och genom detta hoppas Farvash kunna gestalta isolerade beteenden och kroppar som ett sätt att nysta upp självcensurering.

I Augusti kommer Farvash att förvandla Atelje SKHLM till en portal mellan Iran och Skärholmen där vi genom konsten och tekniken hittar vägar för att överlista censuren.

Detaljer

Börjar:
augusti 1 @ 08:00
Slutar:
augusti 31 @ 17:00