Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FOLK läser: med Nora Khalil och Seluah Alsaati

2 december, 2023 @ 13:00 14:30

Varmt välkomna till nästa tillfälle av FOLK läser! Denna gång bjuder vi in författarna Nora Khalil och Seluah Alsaati 😍💗

Tillsammans utforskar vi olika teman genom öppna samtal med författarna, där de tar utgångspunkt i sina böcker. Publiken är också välkommen att aktivt delta i diskussionen. Ta ett steg in i ett välkomnande rum där alla kan dela sina erfarenheter, i relation till både författarnas verk och egna minnen.

🔸 Nora Khalil | Nora är född 1997 och arbetar som lärare. Hon har varit finalist i Ortens bästa poet och har även tilldelats Tensta Konsthalls textpris.

2022 debuterade hon med ungdomsromanen Yani, som nominerades till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022, belönades med Hjärtans fröjd-priset för Sveriges bästa ungdomsroman 2022 och nominerades till debutantpriset Slangbellan som delas ut av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur, Bult, i Sveriges Författarförbund.

2023 är Nora Khalil aktuell med uppföljaren Abow.

🔸 Seluah Alsaati | Seluah är dramatiker och författare, uppvuxen i Akalla och bor i Skärholmen. Seluah är aktuell med pjäsen “Salong Golnaz” som har premiär på Uppsala Stadsteater våren 2024. Debut-romanen “Inte din baby” belönades med priset Slangbellan 2020 för årets bästa debut i kategorin barn- och ungdomslitteratur. Seluah skrev boken för att få revansch på den killen storyn baseras på.

“Inte din baby” handlar om Samira som har tre krav på en kille: han ska kunna bete sig, vara intelligent och kunna tillfredsställa en tjej. Men att hitta en som uppfyller alla kraven verkar svårare än att hålla ett par vita sneakers vita. Men så träffar hon Nabil som verkar ha allt, tills han blir svartsjuk och kontrollerande.

Du behöver inte ha läst böckerna eller känna till författarna för att delta. Gratis, anmäl dig gärna i förväg till hej@folkiskarholmen.se

Datum och tid: 2 december 2023 kl. 13.00–14.30

Adress: FOLK i Skärholmen, Bodholmsgången 15 (framför Skärholmens sim- och idrottshall)

Vi ses! 👋