Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FOLK läser: med Hanna Himo & Jasim Mohamed

7 oktober, 2023 @ 13:00 3 februari, 2024 @ 14:30

Välkomna till ett författarsamtal mellan poeterna Jasim och Hanna, där de ställer frågor till varandra om sina respektive författarskap, skrivande och poetiska skapande. Publiken är välkommen att delta i samtalet och behöver inte ha läst deras böcker eller känna till dem sedan tidigare.

Jasim Mohamed är poet och översättare, född 1962 i södra Irak. Våren 2022 utkom hans fjärde diktsamling, “Uppror mot ingen”, utgiven av Bokförlaget Edda. Här blandas, i färgstarka och suggestiva dikter, fjärran och nära landskap, minnen och nutid, historia och dröm. Genom hela samlingen återkommer människan, på en gång hjälplös och värdig, blickande både in i sig själv och bakåt, mot de villkor och krafter som en gång gav upphov till vår civilisation.

Hanna Himo är poet och författare, 54 år gammal och född i Syrien. 2023 debuterade han på svenska med romanen “Brev”, utgiven av Lava förlag. Just nu jobbar han med en egen diktsamling på svenska och skriver en ny roman på svenska. ”Brev” är trettio brev och berättelser över tid, rum och avstånd. Genom breven bygger Hanna Himo händelser som kompletterar varandra för att bilda en roman med en modern och annorlunda stil. Breven rör om våra hjärtan och får oss att känna släktskap med människor vi aldrig mött, men vars livsöden också vi blir en del av.

Datum: 3 februari kl. 13.00–14.30

Adress: FOLK i Skärholmen, Bodholmsgången 15 (framför Skärholmens sim- och idrottshall)

Gratis, anmäl dig gärna i förväg till: hej@folkiskarholmen.se
______________________________________
Med stöd av Kulturrådet och i samarbete med ABF Stockholm