Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

“Viskningar från förr” av Paula Urbano

20 november, 2021 @ 13:00 18 december, 2021 @ 17:00

I årets sista utställning i FOLK i Skärholmens konstutställningsrum Ateljé SKHLM tar konstnären Paula Urbano med oss på en tillbakablick till sin uppväxt i Skärholmen. Mellan den 20 november–18 december visas utställningen “Viskningar från förr” med ett helt nytt konstverk.
 
Det är 25 år sedan som Paula Urbano flyttade från Skärholmen, men ett arkiv av materiella och kroppsliga minnen lever kvar. Vilka spår från ens uppväxt finns kvar. Vilka minnen bär en med sig genom livet? Vad kan de säga om den plats som en vuxit upp på?
 
Genom en låda från källaren, fylld med lappar, kalendrar, konsertbiljetter, skolfoton och andra sparade föremål, har Paula Urbano skapat en slags tidskapsel från tidigt 90-tal i Skärholmen till idag. Det är som den chilenska folksångerskan Violeta Parra skriver; att återvända till tonåren, efter att ha levt ett sekel, är som att försöka dechiffrera tecken utan att riktigt förstå. Lappar som skrivits, knölats ihop och skickats runt mellan klasskamrater och skolbänkar är fyllda av hemligheter, interna skämt och referenser mellan bästisar.
 
Idag är de nästan obegripliga att förstå i sin helhet, men iscensätter ändå intressanta dialoger från en tid innan mobiltelefoner och Internet. Genom en djupdykning i detta personliga och smått bortglömda arkiv, är Viskningar från förr ett försök att fånga det förflutna, eller en upplevd förlust av ett förflutet.
 
Detta är första gången Paula Urbano presenteras i en soloutställning sedan 2018, nu i Skärholmen.
 
🔸 Vernissage:
20 november kl. 13.00–17.00
 
🔸 Öppettider:
Måndag – onsdag, 13.00–17.00
Torsdag – 13.00–19.00
Fredag – lördag, 13.00–17.00
 
🔸 Adress:
Ateljé SKHLM i Skärholmens centrum, Bredholmsgatan 4 (bredvid Kjell & Co).
 
Om Paula Urbano
Paula Urbano är född 1980 i Huddinge, uppvuxen i Skärholmen och verksam i Stockholm. Hennes konstnärskap kretsar kring existentiella frågor om individen i relation till migration och plats. Hon har en magisterexamen i fri konst från Konstfack, en Post Master i Arkitektur och stadsplanering från Kungl. Konsthögskolan och har medverkat i utställningar ibland annat Karlstad, Skellefteå, Eskilstuna, Stockholm, St. Petersburg, Buenos Aires, Miami och Santiago de Chile.
 
Bjud gärna in era vänner till facebookevenemanget:
 
〰️
 
Utställningsprogrammet stöds av Kulturrådet och genomförs i samarbete med SKHLM och ABF Stockholm

Detaljer

Börjar:
20 november, 2021 @ 13:00
Slutar:
18 december, 2021 @ 17:00
Läs mer