Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

A Creative Path Home

maj 18 @ 12:00 juni 28 @ 16:00

A Creative Path Home är en grupputställning som tar avstamp i betydelsen av tro i skapandet av samtidskonst. Vad händer när vi enas i namnet på något större? Vad sker när vi bland annat skapar utifrån kärleken till vår gemensamma trosuppfattning via de multipla språk som konsten möjliggör?

I denna utställning enas muslimsk gemenskap, enskilda spirituella resor, ursprung och samtidsfrågor. Allt detta sys ihop och sammanflätas inom systerskapets trygga kupol.

A Creative Path Home är en utställning som har växt fram ur viljan och behovet av att skapa rum inom konstsfären där muslimska kvinnors verk, berättande och konstnärskap är i fokus.

Medverkande konstnärer: Shama Vafaipour, Saba Tadele, Sana Jarrar, Agija M, Belsam D, Nachla Libre.
Medkurator: Yasmin Vargas
Poster design: Sana Jarrar

Utställningsperiod: 18 maj – 28 juni
Öppettider: onsdag–söndag, kl. 12–16

Vernissage: 18 maj, kl. 16–19
Artist-talk med alla involverade konstnärer kl. 17–18
Moderator: Ashik Zaman (C-print)

Ashik Zaman är grundare och chefredaktör för konstpublikationen och utställningsplattformen C-print, som firade tioårsjubileum förra året. Han är verksam som curator på Konstnärshuset i Stockholm och styrelseledamot i Konstnärsnämnden, samt skriver konstkritik för den internationella konstpublikationen Camera Austria.

Adress: FOLK i Skärholmens konstrum Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (bredvid Kjell & Co).


FOLKs utställningsprogram stöds av Kulturrådet och Stockholms stad och genomförs i samarbete med SKHLM Centrum och ABF Stockholm. Programmet i A Creative Path Home stöds av Postkodstiftelsens Grannskapsinitiativ.