Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokrelease: Stenar, växter och djur

maj 4 @ 12:00 14:00

Välkommen till bokreleasen av “Stenar växter och djur” där 88 fotografier från bland annat Sätraskogens naturreservat tar plats.

Boken är ett konstnärligt arbete som genomfördes av Erik Mikael Gudrunsson och Bredängsbon Mats Ljus, mellan september 2021 och september 2022. 

“Vi har turats om att skicka kortfattade beskrivningar som sms till varandra för att sedan fotografiskt skildra naturmotiv från varsin plats inom en bestämd tid. En stor del av arbetet har varit att skildra den lokala natur som vi befunnit oss i för stunden i olika årstider och väderlekar. Att synliggöra olika geografiska naturförhållanden från norr till söder vid samma tidpunkt och genom att göra fotografiska tolkningar av gemensamma motiv har skapat möten mellan de platser vi befunnit oss på. Mats har fotograferat de flesta av sina naturmotiv i Sätraskogens naturreservat (Bredäng och Sätra) och Erik Mikael har skildrat naturen i Höga kusten vid Svartnora och Skärsätter.”

Under bokreleasen kommer Erik Mikael och Mats att presentera boken och deras arbete närmare. Dessutom kommer ett samtal hållas mellan dem och Kajsa Sundin, som skrivit bokens text. Efteråt kan publiken ställa frågor och mingla vidare i pågående utställning. 

Datum & tid: 4 maj, kl. 12.00–14.00

Adress: Adress: FOLK i Skärholmens konstrum Ateljé SKHLM i Skärholmen centrum, Bredholmsgatan 4 (Bredvid Kjell & company).


Bokreleasen genomförs i samarbete med Mats Ljus och ABF Stockholm